Aandachttraining
AmsterdamAandachttraining Amsterdam
                     


Frans Trepels


Na een aanvankelijk universitaire carrière, sociale geografie en pedagogiek/andragogiek, werd dansen mijn grootste passie. Twaalf jaar lang dag in dag uit op de dansvloer. Zo heb ik mij in mijn twintiger jaren heerlijk kunnen uitleven en ontwikkelen.

Met heel veel plezier heb ik aan de Theaterschool in Amsterdam een opleiding voor moderne dans gevolgd. Ik heb er zoveel geleerd. Nu nóg heb ik daar profijt van. Momenteel dans ik voornamelijk met collega’s; dansdocenten en dans/bewegingstherapeuten. We improviseren; een dynamische meditatie die mij in contact brengt met het onbewuste en wakker houdt .

Vervolgens ging mijn reis verder en heb ik opleidingen gevolgd voor hatha-, raja- en tantrayoga en psychomotorische therapie.

Sinds 2000 heb ik mijn eigen yogastudio, ONEstudio op het KNSM-eiland in Amsterdam waar ik dagelijks yoga- en meditatielessen geef. In de zomer werk ik het liefste buiten in de ruige natuur van de franse Pyreneeën waarbij de zeven hoofdchakras, energiecentra in het lichaam, centraal staan.

Vanaf 2007 geef ik samen met Horusta Freije de mindfulness-training waarbij mijn ervaring en kennis als psychomotorisch therapeut en docent dans/yoga/meditatie samenkomen. Het is zo mooi om te zien hoe deelnemers aan de training bewuster worden en anders omgaan met dagelijkse hindernissen. Die blijven wel maar het vechten ertegen, het lijden houdt op. En dat is een enorme bevrijding.

email